Yumurtasız Rulo Pasta Keki Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı tuz
Krema İçin:
- 200 ml krema
- 1 paket krem şanti
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın ve dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayıp unlayın.
- Bir kapta süt, toz şeker ve sıvı yağı iyice karıştırın.
- Başka bir kapta un, kabartma tozu, vanilin, karbonat ve tuzu eleyerek karıştırın.
- Kuru malzemeleri sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
- Hamuru hazırladığınız tepsiye dökün ve üzerini düzeltin.
- Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Keki fırından çıkar çıkmaz, üzerine temiz bir bez serip rulo yapın ve soğumaya bırakın.
- Krema için, soğuk kremayı, krem şantiyi ve pudra şekerini katılaşana kadar çırpın.
- Soğuyan keki açın, kremayı üzerine yayın ve tekrar rulo yapın.
- Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Not:
- Keki sıcakken rulo yapmak, kırılmasını önler ve şeklini korumasını sağlar.
- Kremayı daha lezzetli hale getirmek için içine çilek veya muz gibi meyveler ekleyebilirsiniz.
|