Krem şanti yaparken sütün soğuk olması önerilir, çünkü soğuk süt krem şantinin daha iyi kabarmasını ve istenilen kıvamı almasını sağlar. Oda sıcaklığındaki süt kullanıldığında krem şanti istenilen kıvamı almayabilir ve yeterince kabarmaz. Bu nedenle, daha iyi bir sonuç elde etmek için sütü bırkaç saat buzdolabında soğutarak kullanmanı tavsiye ederim.
Krem şantiyi çırparken sütün soğuk olması şart mı? Yoksa oda sıcaklığındaki süt de kullanılabilir mi?
Cevap yazMerhaba Cavit,
Krem şanti yaparken sütün soğuk olması önerilir, çünkü soğuk süt krem şantinin daha iyi kabarmasını ve istenilen kıvamı almasını sağlar. Oda sıcaklığındaki süt kullanıldığında krem şanti istenilen kıvamı almayabilir ve yeterince kabarmaz. Bu nedenle, daha iyi bir sonuç elde etmek için sütü bırkaç saat buzdolabında soğutarak kullanmanı tavsiye ederim.
Sevgiler,