Yoğurtlu Pastane Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta (akı üzeri için ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta akı
- Çörek otu veya susam
Yapılışı:
- Geniş bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurta sarısını alın (yumurta akını üzeri için ayırın).
- Malzemeleri güzelce karıştırın, ardından kabartma tozu, vanilya ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Unu kontrollü ekleyin, hamurun kıvamı çok sert olmasın.
- Hamuru streç filmle sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.
- Kurabiye kalıbıyla veya bir bardakla şekil vererek kesin. Dilerseniz elinizle şekil de verebilirsiniz.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta akı sürün ve çörek otu veya susam serpin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, üzeri altın rengi alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz, ancak fazla un eklemek kurabiyelerin sertleşmesine neden olabilir.
- Kurabiyelerin üzerini süslemek için damla çikolata veya hindistan cevizi de kullanabilirsiniz.
- Fırın sıcaklığı farklılık gösterebilir, bu yüzden kurabiyeleri pişerken kontrol edin.
Not: Bu tarif pastane lezzetinde, yumuşak ve nefis kurabiyeler yapmanızı sağlayacaktır. Afiyet olsun! |