Vişne Soslu Kedi Dilli Pasta Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
Vişne Sosu İçin:
- 400 gr vişne (taze veya dondurulmuş)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı limon suyu
Krema İçin:
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
1. Kedi Dili Kek Hazırlığı:
- Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın
- Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin
- Hafifçe karıştırın
- Karışımın yarısını ayırın, diğer yarısına kakaoyu ekleyin
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine iki renkli karışımdan kaşıkla uzun şeritler dökün
- 180°C önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin
2. Vişne Sosu:
- Vişneleri, şekeri ve suyu tencereye alın
- 10 dakika kaynatın
- Mısır nişastasını az suyla açıp yavaşça ekleyin
- Limon suyu ilave edip kıvam alana kadar pişirin
- Soğumaya bırakın
3. Krem Şanti:
- Soğuk sütle krem şantiyi mikserle katılaşana kadar çırpın
4. Montaj:
- Kedi dillerini dörde bölün
- Bir kat kedi dili, üzerine krem şanti, vişne sosu şeklinde katlar oluşturun
- En üste krem şanti ve vişne sosu ile süsleyin
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
Püf Noktaları:
- Kedi dilleri ince olmalı, kalın olursa katlanmaz
- Vişne sosu tam soğumadan kullanmayın
- Krem şanti için sütün soğuk olması önemli
- Dinlendirme süresi pastanın lezzeti için kritik
|