Vișneli yaz pastası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Serinletici bir yaz lezzeti olan vişneli pasta, hem göz alıcı görüntüsü hem de hafif dokusuyla yaz sofralarının vazgeçilmezi. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tatlı, vişnenin tatlı-ekşi dengesi ve krem şantinin yumuşaklığıyla benzersiz bir lezzet sunuyor.

26 Kasım 2025

Vişneli Yaz Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı vişne (taze veya dondurulmuş)
  • 1 çay bardağı toz şeker (vişne için)
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Kek harcını yağlanmış kalıba dökün
  • 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin
  • Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın
  • Vişneleri 1 çay bardağı şekerle birlikte pişirip soğutun
  • Krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın
  • Soğuyan keki ikiye bölün
  • Alt katmanın üzerine krem şanti sürün ve vişneleri yayın
  • Üst katmanı kapatıp tüm pastayı krem şantiyle kaplayın
  • Üzerini kalan vişnelerle süsleyin
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:


  • Kekin tamamen soğumasını bekleyin, aksi halde krem şanti eriyebilir
  • Vişnelerin suyunu biraz koyulaşana kadar pişirin
  • Krem şantiyi çırparken sütün buz gibi soğuk olmasına dikkat edin
  • Vişne yerine çilek veya kiraz da kullanabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;