Vișne soslu kedi dili pastası nasıl yapılır?

Kedi dili bisküvilerinin hafif dokusuyla vişne sosunun tatlı ekşi lezzetini buluşturan bu pratik pasta, yaz günleri için serinletici bir alternatif sunuyor. Kremşantili muhallebinin yumuşak kıvamı, bisküvilerle kat kat birleşerek hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet şöleni vaat ediyor.

26 Kasım 2025

Vişne Soslu Kedi Dili Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 kase vişne reçeli veya vişne sosu
  • 1 su bardağı süt (krem şanti için)

Yapılışı:


  • Öncelikle muhallebi için; bir tencereye un, nişasta, toz şeker ve sütü ekleyip iyice çırpın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
  • Göz göz olup koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ekleyin
  • Muhallebi soğurken, krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın
  • Soğuyan muhallebi ile krem şantiyi birleştirip mikserle iyice karıştırın
  • Kedi dili bisküvilerinin yarısını dikdörtgen bir borcama dizin
  • Üzerine hazırladığınız muhallebi-krem şanti karışımının yarısını yayın
  • Kalan bisküvileri bu karışımın üzerine dizin
  • En üste kalan muhallebi karışımını döküp düzeltin
  • Vişne reçelini veya sosunu ısıtıp biraz sulandırarak pastanın en üstüne gezdirin
  • Pastayı buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin
  • İyice soğuyup kıvam alan pastayı dilimleyerek servis yapın

Püf Noktalar:


  • Muhallebiyi soğutmadan krem şantiyle karıştırmayın, aksi halde krem şanti eriyebilir
  • Vişne sosunu çok koyu ise birkaç yemek kaşığı su ekleyerek inceltebilirsiniz
  • Pastanın daha lezzetli olması için bir gece önceden hazırlayıp bekletebilirsiniz
  • Bisküvileri sütle ıslatarak da yapabilirsiniz, bu şekilde daha yumuşak olur

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;