Trabzon hurması pastası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Mevsimin en tatlı lezzetlerinden Trabzon hurmasını pastaya dönüştüren bu tarif, hem hafif hem de doğal aromasıyla fark yaratıyor. Tam kıvamında nemli bir dokuya sahip olan bu pasta, tarçın ve cevizle zenginleşen aromasıyla çay saatlerinize eşlik edecek.

26 Kasım 2025

Trabzon Hurması Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet olgun Trabzon hurması
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • İlk olarak Trabzon hurmalarını yıkayıp, kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın
  • Hurmaları bir kasede çatalla iyice ezin veya püre haline getirin
  • Ayrı bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Üzerine sıvı yağ ve hurma püresini ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyerek ekleyin
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula ile karıştırın
  • İsteğe bağlı olarak ceviz içini ekleyip hafifçe karıştırın
  • Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika pişirin
  • Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin
  • Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve kalıptan çıkarın
  • Tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın

Not:


  • Pastanın daha nemli olmasını isterseniz 1 adet daha hurma ekleyebilirsiniz
  • Üzerini pudra şekeri veya krem şanti ile süsleyebilirsiniz
  • Trabzon hurmalarının iyice olgun ve yumuşak olması pastanın lezzetini artıracaktır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;