Tepside taze pasta keki nasıl yapılır?

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir pasta kek tarifi. Tepside pişen yumuşacık kek, kremalı iç dolgusu ve Hindistan ceviziyle süslenmiş haliyle hem göze hem damağa hitap ediyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, özel günlerde veya çay saatlerinde tercih edebileceğiniz enfes bir alternatif sunuyor.

26 Kasım 2025

Tepside Taze Pasta Keki Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin

Üzeri İçin:


  • Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları

Yapılışı:

1. Fırını 180 dereceye ısıtın. Kek için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.

2. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

3. Yağlanmış tepsiye kek karışımını dökün ve 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.

4. Kremayı hazırlamak için tencereye süt, un ve şekeri alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

5. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilini ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.

6. Pişen keki soğutun, üzerine kremayı yayın ve Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları serperek servis yapın.

İpucu: Keki dilimlemeden önce buzdolabında 1 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;