Tepsi Köstebek Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Krema İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Üzeri İçin:
- Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları
Yapılışı:
- Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve tepsiyi yağlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
- Kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kek hamuru elde edin.
- Hamuru yağlanmış tepsiye döküp 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Kek pişerken, kreması için un, nişasta, şeker ve sütü tencereye alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Göz göz olunca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin, soğumaya bırakın.
- Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
- Pişen keki soğutun ve dilimlere ayırın.
- Her dilimin üzerine kremayı sürün ve Hindistan cevizi veya çikolata parçacıklarıyla süsleyin.
- Servis yapmadan önce buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Not: Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz, soğuduktan sonra üzerine süt serpebilirsiniz.
|