Tepsi köstebek pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mã½sã­n?

Köstebek pastanın pratik tepsi versiyonuyla tanışmaya hazır mısınız? Bu tarif, geleneksel lezzeti daha kolay bir sunumla birleştiriyor. Kremasıyla içinizi ısıtacak, görünümüyle göz doyuran bir tatlı deneyimi sizleri bekliyor.

26 Kasım 2025

Tepsi Köstebek Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Krema İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri İçin:


  • Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları

Yapılışı:

  • Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve tepsiyi yağlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kek hamuru elde edin.
  • Hamuru yağlanmış tepsiye döküp 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Kek pişerken, kreması için un, nişasta, şeker ve sütü tencereye alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Göz göz olunca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin, soğumaya bırakın.
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
  • Pişen keki soğutun ve dilimlere ayırın.
  • Her dilimin üzerine kremayı sürün ve Hindistan cevizi veya çikolata parçacıklarıyla süsleyin.
  • Servis yapmadan önce buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

Not: Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz, soğuduktan sonra üzerine süt serpebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;