Tel Şehriyeli Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket tel şehriye (yaklaşık 200 gram)
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket bitter çikolata (üzeri için)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (tavada kızartmak için)
- İsteğe bağlı: ceviz, fındık veya hindistan cevizi (süsleme için)
Yapılışı:
- İlk olarak, tel şehriyeleri kızartmak için bir tavaya tereyağını alın. Yağ eridikten sonra tel şehriyeleri ekleyin ve hafif renk alana kadar kavurun. Kızaran şehriyeleri bir kenara alarak soğumaya bırakın.
- Orta boy bir tencerede sütü, toz şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 5-6 dakika daha pişirin, ardından ocaktan alın.
- Soğuyan tel şehriyeleri, sıvı yağ ve hazırladığınız sütlü karışımı birleştirin. İyice karıştırdıktan sonra bu karışımı borcam veya pasta kalıbına dökün.
- Krem şantiyi, paket üzerindeki talimatlara göz hazırlayın (genellikle soğuk sütle çırpılır). Hazırladığınız krem şantiyi pastanın üzerine yayın ve düzeltin.
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve krem şantinin üzerine gezdirin. İsterseniz ceviz, fındık veya hindistan cevizi ile süsleyin.
- Pastayı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Tel şehriyeleri fazla yakmamaya dikkat edin, aksi halde acı bir tat oluşabilir.
- Sütlü karışım soğuduktan sonra şehriyelerle birleştirirseniz, şehriyeler fazla yumuşamaz.
- Krem şantiyi pastanın tamamen soğumasının ardından ekleyin, böylece erimez.
- Pastayı dinlendirme süresini uzun tutarsanız, daha lezzetli ve kıvamlı olur.
|