Tek kişilik çikolatalı pasta nasıl yapılır?

Ani bir çikolata krizini bastırmanın en pratik yolu: bir kişiye özel hazırlanan bu yumuşacık pastayla kendinizi şımartın. Minimal malzemelerle hazırlanan bu tarif, tek porsiyonluk lezzet arayanlar için ideal bir çözüm sunuyor.

26 Kasım 2025

Tek Kişilik Çikolatalı Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/4 çay kaşığı vanilya özütü

Yapılışı:


  • Küçük bir kasede un, şeker, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
  • Ayrı bir kapta süt, sıvı yağ ve vanilyayı çırpın.
  • Islak malzemeleri kuru malzemelere ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış küçük bir kek kalıbına veya fincana dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Ilıdıktan sonra servis yapın.

İpucu:


  • Üzerine pudra şekeri serperek veya bir top dondurma ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;