Tavuk göğsü rulo pasta nasıl yapılır, tarifini ister misin?

Geleneksel tatlılarımız arasında özel bir yeri olan tavuk göğsü rulo pasta, hem görünümü hem de lezzetiyle sofraları şenlendiriyor. Tavuk etinin sütlü muhallebiyle buluştuğu bu nefis tatlı, ince kek katmanıyla zarifçe sarılarak sunuma hazır hale geliyor.

26 Kasım 2025

Tavuk Göğsü Rulo Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:


  • Öncelikle tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin ve bir kenara alın.
  • Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı ekleyip sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Muhallebiyi ocaktan alıp ılımaya bırakın, ardından içine didiklenmiş tavuk etini ekleyip karıştırın.
  • Ayrı bir kapta yumurta, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve sütü çırparak kek hamurunu hazırlayın.
  • Kek hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Pişen keki tepside soğumaya bırakın, üzerine hazırladığınız tavuklu muhallebiyi yayın.
  • Keki rulo şeklinde sarıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis etmeden önce üzerine krem şantiyi sürerek süsleyebilirsiniz.

Not: Tavuk göğsünü iyice didikleyip muhallebiyle iyice karıştırdığınızdan emin olun, böylece daha homojen bir tat elde edersiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;