Tavuk Göğsü Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
- Öncelikle tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin ve bir kenara alın.
- Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı ekleyip sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Muhallebiyi ocaktan alıp ılımaya bırakın, ardından içine didiklenmiş tavuk etini ekleyip karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurta, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve sütü çırparak kek hamurunu hazırlayın.
- Kek hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
- Pişen keki tepside soğumaya bırakın, üzerine hazırladığınız tavuklu muhallebiyi yayın.
- Keki rulo şeklinde sarıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Servis etmeden önce üzerine krem şantiyi sürerek süsleyebilirsiniz.
Not: Tavuk göğsünü iyice didikleyip muhallebiyle iyice karıştırdığınızdan emin olun, böylece daha homojen bir tat elde edersiniz.
|