Sürekli irmik pastası tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için nefis bir irmik pastası tarifi. Şerbetin içine işleyen yumuşacık dokusu ve limon aromasıyla bu klasik tatlı, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek.

26 Kasım 2025

Sürekli İrmik Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yarım limon kabuğu rendesi

Şerbeti İçin:


  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:


1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha pişirip limon suyunu ekleyin. Soğuması için kenara alın.

2. Fırını 180°C'ye ısıtmaya başlayın. Kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.

3. Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar devam edin.

4. Sıvı yağ, süt ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.

5. İrmiği ilave edip 5-10 dakika bekletin, irmiğin sıvıyı çekmesini sağlayın.

6. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.

7. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kalıba dökün.

8. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.

9. Keki fırından çıkar çıkmaz, soğumuş şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekene kadar bekletin.

10. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Şerbetin soğuk, kekin sıcak olması önemlidir, böylece şerbeti daha iyi çeker.
  • İrmiği bekletmek kekin daha nemli olmasını sağlar.
  • Limon kabuğu rendesi pastaya hoş bir aroma katacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;