Şeker hamurlu söz pastası nasıl yapılır?

Özel günlerin vazgeçilmez lezzeti söz pastası, şeker hamuru kaplamasıyla hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı sunuyor. Pandispanyadan krem şantiye, şeker hamurundan süsleme tekniklerine kadar tüm incelikleriyle bu tarif, mutfakta yeni olanlar için bile kolaylıkla uygulanabilecek adımlardan oluşuyor.

26 Kasım 2025

Şeker Hamurlu Söz Pastası Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Krema İçin:


  • 2 paket krem şanti
  • 1.5 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Şeker Hamuru İçin:


  • 500 gr hazır şeker hamuru
  • Gıda boyası (isteğe bağlı)
  • Nişasta (açarken kullanmak için)

Yapılışı:

1. Pandispanya Hazırlığı:

  • Fırını 180 dereceye ısıtın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına döküp 25-30 dakika pişirin
  • Çıkarıp soğumaya bırakın

2. Krem Şanti Hazırlığı:

  • Soğuk sütle krem şantiyi çırpın
  • Pudra şekerini ekleyip katılaşana kadar çırpmaya devam edin

3. Pastanın Montajı:

  • Soğuyan pandispanyayı ikiye bölün
  • Alt katmanı servis tabağına yerleştirin
  • Üzerine krem şantinin yarısını sürün
  • Üst katmanı kapatıp kalan kremayla pastanın tüm yüzeyini kaplayın

4. Şeker Hamuru İşlemi:

  • Şeker hamurunu nişasta serpilmiş tezgahta açın
  • Pastanın üzerini tamamen kaplayacak büyüklükte açın
  • Pastanın üzerine örtüp kenarlarından fazlalıkları kesin
  • Dilediğiniz şekilde süsleyin

5. Sunum:

  • Pastayı buzdolabında 1-2 saat dinlendirin
  • Dilimleyerek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Şeker hamurunun yapışmaması için bolca nişasta kullanın
  • Pastayı süslerken gıda boyasıyla renklendirebilirsiniz
  • Krem şantiyi çok fazla çırpmamaya dikkat edin
  • Pandispanyanın tam soğumasını bekleyin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;