Sade rulo pasta nasıl yapılır, tarifini merak ettiniz mi?

Lezzetli ve hafif bir tatlı arayanlar için pratik bir rulo pasta tarifi. Pandispanyası yumuşacık, kreması nefis bu tatlıyı yapmak için gerekli tüm malzemeler ve adım adım hazırlanışı burada bulabilirsiniz.

26 Kasım 2025

Sade Rulo Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 200 gram tereyağı veya margarin

Yapılışı:


1. Pandispanya Hazırlığı:

  • Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın
  • Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin
  • Hafifçe karıştırarak homojen bir hamur elde edin

2. Pişirme:

  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru dökün
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin

3. Kreması:

  • Süt, un, şeker ve yumurta sarısını tencereye alın
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  • Soğuduktan sonra vanilin ve yumuşak tereyağını ekleyip çırpın

4. Şekillendirme:

  • Pişen pandispanyayı temiz bir bez üzerine alın
  • Üzerine kremayı yayın
  • Rulo şeklinde sararak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin

5. Servis:

  • Dinlenmiş pastayı dilimleyerek servis yapın
  • Üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Pandispanya sıcakken rulo yapmaya çalışmayın
  • Krema tamamen soğumadan tereyağı eklemeyin
  • Rulo yaparken çok sıkı sarın ki dağılmasın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;