Rulo elmalı pasta nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Mis kokulu tarçınlı elma dolgusu ve kremalı dokusuyla rulo elmalı pasta, hem göze hem damağa hitap eden nefis bir tatlı seçeneği. Pratik hazırlanışı ve püf noktalarıyla ev yapımı bu lezzet, özel günlerde veya çay saatlerinde tercih edilebilecek enfes bir alternatif sunuyor.
Rulo Elmalı Pasta Tarifi ve Püf NoktalarıMalzemeler:
Elmalı İç Malzemesi:
Krema İçin:
Yapılışı:1. Öncelikle fırını 180°C'ye ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisini hazırlayın. 2. Yumurta ve toz şekeri bir kapta, köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. 3. Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın. 4. Hazırladığınız kek hamurunu tepsiye dökün ve spatula ile eşit şekilde yayın. 5. Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin. 6. Pişen keki fırından çıkarır çıkarmaz, üzerine temiz bir mutfak bezi serin ve hemen rulo yaparak soğumaya bırakın. Bu işlem kekin kırılmasını önler. 7. Elmalı iç için; elmaları soyup rendeleyin. Tereyağını bir tavada eritin, rendelenmiş elma, şeker ve tarçını ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Soğumaya bırakın. 8. Soğuyan rulo keki açın, üzerine soğumuş elmalı karışımı yayın. İsterseniz üzerine dövülmüş ceviz serpiştirin. 9. Kremayı pudra şekeri ile çırparak katılaşana kadar hazırlayın. Elmalı karışımın üzerine sürün. 10. Tekrar rulo yaparak servis tabağına alın. Üzerini pudra şekeri veya tarçınla süsleyip dilimleyerek servis yapın. Püf Noktaları:
|
.webp)









