Pudingli petibör pasta nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Pratik ve lezzetli bir pasta arayanlar için pudingli petibör tarifi, hem göze hem damağa hitap eden nefis bir seçenek sunuyor. Bisküvilerin çıtır dokusuyla pudingin kremalı yapısının buluştuğu bu tatlı, özel günlerde veya ani gelen misafirler için ideal bir alternatif oluşturuyor.

26 Kasım 2025

Pudingli Petibör Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi (üzeri için, isteğe bağlı)
  • Hindistan cevizi veya ceviz içi (süsleme için)

Yapılışı:


  • Öncelikle, pudingi hazırlamak için bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. İyice karıştırarak ocağın altını açın.
  • Puding kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
  • Pudingin içine vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğurken ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
  • Petibör bisküvileri, pasta kalıbının tabanına dizin. Üzerine bir kat soğumuş puding dökün.
  • Pudingin üzerine tekrar bir kat petibör bisküvi dizin ve bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın. En üst kat puding olmalı.
  • Pastanın üzerini isteğe bağlı olarak kakaolu petibör bisküvi, Hindistan cevizi veya ceviz içi ile süsleyin.
  • Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat, tercihen bir gece dinlendirin.
  • Dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Not: Puding soğudukça kıvamı koyulaşacağı için, pastayı dinlendirmek önemlidir. İsteğe bağlı olarak pudinge kakao ekleyerek çikolatalı bir versiyon da yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;