Pudingli pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Kremalı dokusu ve kakolu katmanlarıyla hem göze hem damağa hitap eden pratik bir tatlı arıyorsanız, bu pudingli pasta tam size göre. Sadece birkaç basit malzeme ve birkaç adımda hazırlanabilen bu nefis pasta, özel günlerde veya ani gelen misafirler için kurtarıcı bir seçenek olacak.

26 Kasım 2025

Pudingli Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 1 paket kakaolu kek (hazır veya ev yapımı)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata (üzeri için)

Yapılışı:


  • İlk olarak, pudingi hazırlayın. Bir tencereye 2 su bardağı sütü, toz şekeri ve vanilyalı puding tozunu ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi, 1 su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın. Köpük kıvamına gelince buzdolabında bekletin.
  • Keki, pasta kalıbının tabanına yerleştirin. Eğer kekiniz taze değilse, üzerine biraz süt serpip yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
  • Soğuyan pudingi, krem şanti ile yavaşça karıştırarak birleştirin. Bu karışımı kekin üzerine dökün ve düzeltin.
  • Pastayı buzdolabında en az 2-3 saat bekletin, iyice soğusun ve kıvamını alsın.
  • Servis yapmadan önce, üzerini çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata ile süsleyin.

Not: İsteğe bağlı olarak pudinge kakao ekleyip çikolatalı puding de yapabilirsiniz. Ayrıca, taze meyvelerle süslemek pastayı daha lezzetli hale getirecektir.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;