Pudingli pasta nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Yumuşak kek katmanları ve kremalı pudingin buluştuğu bu nefis tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Pratik malzemelerle hazırlanan pudingli pasta, özel günlerin vazgeçilmezi olacak kadar şık, günlük tatlı ihtiyacını karşılayacak kadar da kolay. İşte evde severek uygulayacağınız bir tarif...

24 Kasım 2025

Pudingli Pasta Tarifi


Pudingli pasta, yumuşak kek katmanları ve kremalı pudingle hazırlanan, hafif ve lezzetli bir tatlıdır. İşte evde kolayca yapabileceğiniz pudingli pasta tarifi:

Malzemeler:

  • Kek için:
    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 2 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilin
  • Puding için:
    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 3 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • 1 paket vanilyalı puding
    • 1 paket krem şanti
  • Üzeri için:
    • Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Öncelikle, keki hazırlamak için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırdıktan sonra, un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edin.
  • Yağlanmış bir kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin ve soğumaya bırakın.
  • Pudingi hazırlamak için, bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve puding tozunu ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Soğuyan pudinge, toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırparak kremalı bir kıvam elde edin.
  • Soğumuş keki iki veya üç katmana ayırın. Her katmanın arasına hazırladığınız pudingli kremadan sürün.
  • Pastanın en üst katmanını ve yanlarını pudingle kaplayın. İsterseniz Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları serperek süsleyin.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Keki çok sıcakken kesmeyin, dağılabilir; tam soğumasını bekleyin.
  • Pudingi pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Dinlendirme süresi, pastanın daha lezzetli olmasını sağlar, bu yüzden en az 2 saat buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun! Bu tarifle, misafirlerinize veya ailenize nefis bir tatlı sunabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;