Pudingli Mozaik Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
Hazırlanışı:
- İlk olarak, krem şantiyi bir su bardağı soğuk sütle çırpın ve buzdolabında beklemeye alın.
- Bir tencerede 1 su bardağı süt, toz şeker, kakao ve vanilyayı karıştırıp ocağa alın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Pişen pudingi ocaktan alın ve içine tereyağını ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. Ardından soğumaya bırakın.
- Petibör bisküvileri ufak parçalar halinde kırın veya kesin.
- Soğuyan pudingin içine hazırladığınız krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
- Bu karışımın içine kırılmış bisküvileri ekleyip hepsini homojen şekilde birleştirin.
- Karışımı yağlı kağıt serili bir kek kalıbına veya uygun bir kaba dökün, üzerini düzeltin.
- En az 4-5 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin.
- Servis yapmadan önce üzerini hindistan cevizi, çikolata parçaları veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Bisküvileri çok küçük parçalara ayırmak, pastanın daha iyi kıvam almasını sağlar.
- Puding soğumadan bisküvilerle karıştırılırsa bisküviler eriyebilir, bu yüzden pudingin iyice soğumasını bekleyin.
- Buzdolabında yeterince bekletmek, pastanın dilimlenebilir kıvama gelmesi için önemlidir.
|