Pudingli Mozaik Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- İlk olarak, bir tencereye süt, şeker, kakao, un ve nişastayı ekleyip karıştırarak pişirin
- Muhallebi kıvamına gelip göz göz olduğunda ocaktan alın
- İçine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın
- Ayrı bir kapta krem şantiyi sütle çırparak hazırlayın
- Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip karıştırın
- Petibör bisküvileri elinizle ufak parçalar halinde kırın
- Bisküvileri muhallebili karışıma ekleyip nazikçe karıştırın
- Karışımı yağlı kağıt serili bir kalıba dökün
- Üzerini düzeltip buzdolabında en az 4-5 saat bekletin
- Servis yapmadan önce üzerini hindistan cevizi, fındık v çikolata parçaları ile süsleyebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Bisküvileri çok küçük parçalar halinde kırarsanız pasta daha iyi şekil alır
- Muhallebi tamamen soğumadan krem şantiyi eklemeyin, aksi halde şanti eriyebilir
- Pastayı ne kadar uzun süre buzdolabında bekletirseniz o kadar lezzetli olur
Not: Bu tarif buzdolabında saklanması gereken soğuk bir pastadır. Dilerseniz içine ceviz veya fındık da ekleyebilirsiniz.
|