Pratik Ağlayan Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket hazır kek karışımı (veya 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 su bardağı un)
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- Çikolata sosu veya hindistan cevizi (üzeri için)
Yapılışı:
- Öncelikle keki hazırlayın. Hazır kek karışımını paket üzerindeki talimatlara göre pişirin. Eğer ev yapımı tercih ediyorsanız, yumurta ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri ekleyip karıştırarak yağlanmış kek kalıbında 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Kek piştikten sonra, soğumaya bırakın. Soğuyan keki dilimleyerek servis tabağına yerleştirin veya kalıbında bırakın.
- Muhallebi için, bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayıp kıvam alınca vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi, 1 su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın.
- Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip mikserle hafifçe çırparak krema haline getirin.
- Bu kremayı kekin üzerine dökün, kenarlarından süzülmesi için hafifçe yayın.
- En üstüne çikolata sosu gezdirin veya hindistan cevizi serpin. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapın.
Püf Noktaları:
- Kekin tamamen soğuması, muhallebinin keki ıslatmasını önler.
- Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin, topaklanmamasına dikkat edin.
- Krem şantiyi soğuk sütle hazırlayın, daha iyi köpürür.
- Buzdolabında bekletmek, pastanın kıvamını mükemmel yapar.
|