Potiborlu pasta nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Hindistan cevizinin aroması, kakaolu katmanları ve kremalı dokusuyla öne çıkan Potiborlu pastası, hem görünümü hem de lezzetiyle özel günlerin vazgeçilmez tatlılarından. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis pasta tarifi, malzemelerden sunuma tüm detaylarıyla rehberiniz olacak.

26 Kasım 2025

Potiborlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri


Potiborlu pasta, genellikle Hindistan cevizi, kakao ve kremasıyla bilinen, hafif ve lezzetli bir pastadır. İşte evde kolayca yapabileceğiniz Potiborlu pasta tarifi:

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram tereyağı veya margarin

Üzeri İçin:


  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı fındık veya ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • İlk olarak, yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin.
  • Sıvı yağ ve sütü yavaşça ilave edip karıştırın.
  • Hamurun yarısını bir kek kalıbına dökün.
  • Kalan hamura kakaoyu ekleyip karıştırın ve üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Kreması için, süt, un ve şekeri tencereye alıp kıvam alana kadar pişirin.
  • Soğuyunca vanilya ve yumuşak tereyağını ekleyip mikserle çırpın.
  • Soğuyan pastanın üzerine kremayı sürün.
  • Hindistan cevizi ve dilediğiniz kuruyemişlerle süsleyin.
  • Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

İpuçları:

  • Pastayı dilimlemeden önce iyice soğumasını bekleyin.
  • Kremayı daha hafif yapmak için, süt yerine krema kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;