Potiborlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Potiborlu pasta, genellikle Hindistan cevizi, kakao ve kremasıyla bilinen, hafif ve lezzetli bir pastadır. İşte evde kolayca yapabileceğiniz Potiborlu pasta tarifi:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
Krema İçin:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 200 gram tereyağı veya margarin
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- Yarım su bardağı fındık veya ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- İlk olarak, yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin.
- Sıvı yağ ve sütü yavaşça ilave edip karıştırın.
- Hamurun yarısını bir kek kalıbına dökün.
- Kalan hamura kakaoyu ekleyip karıştırın ve üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Kreması için, süt, un ve şekeri tencereye alıp kıvam alana kadar pişirin.
- Soğuyunca vanilya ve yumuşak tereyağını ekleyip mikserle çırpın.
- Soğuyan pastanın üzerine kremayı sürün.
- Hindistan cevizi ve dilediğiniz kuruyemişlerle süsleyin.
- Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
İpuçları:
- Pastayı dilimlemeden önce iyice soğumasını bekleyin.
- Kremayı daha hafif yapmak için, süt yerine krema kullanabilirsiniz.
|