Portakallı yaş pasta tarifi nasıl yapılır?

Portakallı yaş pasta, hafif ve ferahlatıcı bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenektir. Portakalın taze aromasını yumuşak bir kekle buluşturan bu tarif, görselliğiyle de dikkat çeker. Aşağıda, bu lezzetli pastayı yapmanın adımlarını bulabilirsiniz.

07 Mart 2025

Portakallı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?


Portakallı yaş pasta, hafif ve ferahlatıcı bir tatlı seçeneği arayanlar için mükemmel bir tercihtir. Bu pasta, portakalın ferahlatıcı aromasını ve lezzetini, yumuşak ve nemli bir kek ile birleştirerek, sunumuyla da göze hitap eder. Aşağıda, portakallı yaş pasta yapımının adım adım tarifini bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler


Portakallı yaş pasta için aşağıdaki malzemelere ihtiyaç vardır:
  • 4 adet büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı süt (kekin ıslatılması için)
  • 1/2 su bardağı toz şeker (süt ile karıştırma için)
  • 300 ml sıvı krema (krem şanti için)
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri

Kek Hazırlığı


1. Öncelikle, yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alarak, mikser ile çırpın. Karışımın rengi açılana kadar çırpmaya devam edin.

2. Sıvı yağı ve taze sıkılmış portakal suyunu ekleyin, ardından portakal kabuğu rendesini de ilave edin.

3. Un, kabartma tozu ve vanilini ayrı bir kapta karıştırın ve ardından sıvı karışıma ekleyin. Tahta bir spatula ile karıştırarak homojen bir karışım elde edin.

4. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Kekin piştiğini kontrol etmek için bir kürdan batırabilirsiniz; eğer temiz çıkıyorsa kek pişmiştir.

Kekin Islatılması

1. Kek fırından çıktıktan sonra, birkaç dakika kalıbında dinlendiriniz.

2. Ayrı bir kapta sütü ve toz şekeri karıştırın.

3. Kekin üzerine süt karışımını dökerek, keki ıslatın. Bu, kekin daha nemli olmasını sağlayacaktır.

Krema Hazırlığı

1. Sıvı kremayı bir kaba alın ve mikser ile çırpmaya başlayın.

2. Pudra şekerini ekleyin ve krema katılaşana kadar çırpmaya devam edin.

3. Krema, kekin üzerine sürülecek kıvama geldiğinde, hazırdır.

Pasta Montajı

1. Soğuyan keki kalıbından çıkarın ve ortadan ikiye kesin.

2. Alt katman üzerine hazırladığınız kremayı sürün.

3. Kekin üst kısmını kapatın ve üstüne de krema sürün.

4. Pastanın üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz; portakal dilimleri, rendelenmiş çikolata veya fındık ile süsleme yapabilirsiniz.

Servis Önerileri

Portakallı yaş pastanızı dilimleyerek servis edebilirsiniz. Yanında bir fincan kahve veya çay ile harika bir ikili oluşturur. Ayrıca, pastayı yapmadan bir gün önce hazırlayıp, buzdolabında bekletirseniz, tatların daha iyi harmanlanmasını sağlayabilirsiniz.

Sonuç

Portakallı yaş pasta, hem lezzeti hem de görünümü ile özel günlerde tercih edilebilecek bir tatlıdır. Bu tarif sayesinde kolaylıkla evde bu lezzeti hazırlayabilir ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Çikolatalı Köstebek Pasta
Çikolatalı Köstebek Pasta
Haber Bülteni