Porsiyonluk ıspanaklı pasta nasıl yapılır?

Taze ıspanakla hazırlanan bu porsiyonluk pastalar, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet şöleni sunuyor. Kremalı katları ve meyve süslemeleriyle özel günler için ideal bir tatlı alternatifi oluşturuyor.

26 Kasım 2025

Porsiyonluk Ispanaklı Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ıspanak püresi (taze ıspanakları haşlayıp blender'dan geçirin)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:


  • 1 kase çilek veya mevsim meyvesi
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı:

1. Pasta Tabanı Hazırlığı:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağ, ıspanak püresi ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış porsiyonluk pasta kalıplarına eşit şekilde paylaştırın
  • 180°C fırında 20-25 dakika pişirin

2. Kreması İçin:

  • Tüm malzemeleri bir tencereye alın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
  • Soğumaya bırakın

3. Montaj:

  • Soğuyan pasta tabanlarını ortadan ikiye kesin
  • Alt katmanın üzerine krema sürün
  • Üst katmanı kapatın
  • Krem şantiyi soğuk sütle çırpıp pastaların üzerine sıkın
  • Meyvelerle süsleyin

4. Servis:

  • Bu pastaları buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın
  • Üzerine pudra şekeri serperek sunabilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Ispanak püresini fazla sulu yapmamaya dikkat edin
  • Pastaları fırından çıkarınca 5 dakika bekletmeden kalıptan çıkarmayın
  • Krem şantiyi kullanmadan hemen önce hazırlayın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;