Petibörlü rulo pasta nasıl yapılır, tarifine ne dersiniz?
Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için petibör bisküvilerle hazırlanan nefis bir rulo pasta tarifi. Sütlü kakaolu kremasıyla yumuşacık dokusu ve cevizli dokusuyla çay saatlerinizi taçlandıracak bu kolay tatlı, buzdolabında dinlendirilerek servise hazır hale geliyor.
Petibörlü Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- İlk olarak, tereyağını bir kasede mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın
- Toz şekeri ekleyip karışım beyazlayana kadar çırpmaya devam edin
- Kakaoyu ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek kremayı homojen hale getirin
- Petibör bisküvileri derin bir kaseye alıp üzerine sütlü kremayı dökün
- Bisküviler kremayı çekene kadar 5-10 dakika bekletin
- Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye karışımı döküp dikdörtgen şeklinde yayın
- Üzerine isteğe bağlı olarak ceviz veya fındık serpebilirsiniz
- Yağlı kağıdın kenarlarından tutup karışımı sıkıca rulo şeklinde sarın
- Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin
- Servis yapmadan önce üzerine kakao veya hindistan cevizi serperek süsleyin
Püf Noktaları:
- Bisküviler çok ıslanırsa dağılabilir, bu yüzden süt miktarını kontrollü ekleyin
- Ruloyu sarmanız kolay olsun diye karışımı çok ince yaymayın
- Dinlendirme süresi ne kadar uzun olursa pasta o kadar lezzetli olur
- İsteğe göre kremaya likör veya kahve de ekleyebilirsiniz
Not:
- Bu pratik tarifle misafirlerinize çay saatleri için harika bir alternatif hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
|