Petibörlü muhallebili pasta nasıl yapılır, tarif nedir?

Lezzetli ve pratik bir pasta tarifi arayanlar için, petibör bisküvilerle hazırlanan nefis bir muhallebili pasta alternatifi. Kremasıyla bisküvilerin mükemmel uyumu, buzdolabında dinlendikten sonra daha da lezzetlenen bir tatlı sunuyor.

26 Kasım 2025

Petibörlü Muhallebili Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kakaolu bisküvi (üzeri için)
  • 1 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)

Yapılışı:


  • İlk olarak, tencerede süt, toz şeker, un ve nişastayı karıştırın. Topaklanmaması için iyice çırpın.
  • Orta ateşte muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Muhallebi kıvam alınca ocaktan alın, tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  • Bu arada, petibör bisküvileri bir kaseye aldığınız süte batırarak pasta kalıbına dizin. Tabanı tamamen kaplayın.
  • Soğuyan muhallebiyi bisküvilerin üzerine yayın. Üzerine tekrar süte batırılmış bisküviler dizin.
  • Bu şekilde bir kat bisküvi, bir kat muhallebi olacak şekilde tüm malzemeyi bitirin. En üst kat muhallebi olmalı.
  • Pastanın üzerini kakaolu bisküvi ile süsleyin. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
  • Dinlenmiş pastayı dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Not: Muhallebi soğurken ara ara karıştırın ki üzeri kabuk bağlamasın. İsteğe bağlı olarak pastanın üzerine hindistan cevizi veya çikolata sosu da ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;