Pastane usulü kakaolu krema nasıl yapılır?

Ev yapımı pastane kıvamında kakaolu krema, tatlılarınıza profesyonel bir dokunuş katmanın en pratik yolu. Kek dolgularından eklerlere, sıcak içeceklerin yanından tek başına tüketilebilen muhallebilere kadar geniş bir kullanım alanı sunan bu kremayı, mutfak gereçlerinizle kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte pürüzsüz dokusu ve yoğun kakao aromasıyla favoriniz olacak tarifin detayları.

20 Kasım 2025

Pastane Usulü Kakaolu Krema Tarifi


Pastane usulü kakaolu krema, keklerde, pastalarda, eklerlerde ve tatlı dolgularında kullanılan zengin, yoğun kıvamlı ve lezzetli bir kremadır. İşte evde kolayca yapabileceğiniz tarif:

Malzemeler:

  • 500 ml süt (tam yağlı)
  • 100 gr toz şeker
  • 30 gr un
  • 20 gr mısır nişastası
  • 30 gr kakao (kaliteli, yüksek yağ oranlı)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 50 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 tutam tuz

Yapılışı:


  • Orta boy bir tencereye sütün yarısını alın. Diğer yarısını ise bir kasede un, mısır nişastası, kakao, toz şeker ve tuz ile çırpın. Topak kalmaması için iyice karıştırın.
  • Yumurta sarısını ekleyip tekrar karıştırın, homojen bir karışım elde edin.
  • Tencereye koyduğunuz sütü orta ateşte ısıtmaya başlayın, kaynamasına yakın (ama kaynatmadan) kasedeki karışımı yavaş yavaş ekleyin, sürekli çırparak pişirin.
  • Krema koyulaşıp göz göz olana ve topaklanmadan pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin (yaklaşık 5-7 dakika).
  • Altını kapatın, vanilini ekleyip karıştırın.
  • Ilıdıktan sonra tereyağını ekleyip mikserle 2-3 dakika çırparak kremanın hafiflemesini ve parlak bir görünüm almasını sağlayın.
  • Kremayı bir kaseye alıp üzerine streç film temas edecek şekilde kapatıp buzdolabında en az 2-3 saat soğutun.

Püf Noktaları:


  • Kakao ve unun topaklanmaması için kuru malzemeleri önce birbirine iyice karıştırın.
  • Kremayı pişirirken sürekli karıştırarak dibinin tutmasını önleyin.
  • Krema soğudukça kıvamı koyulaşacağı için tam soğumadan önce biraz daha akışkan olabilir, bu normaldir.
  • Daha yoğun bir kremşanti kıvamı için soğuduktan sonra bir miktar krema ile çırpılmış 200 ml soğuk sıvı krema ekleyebilirsiniz.

Kullanım Önerileri:

  • Pasta ve kek arası dolgusu olarak
  • Profiterol, ekler veya sufle içinde
  • Krep veya waffle üzerinde
  • Muhallebi olarak tek başına servis edilebilir

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;