Pastane usulü bol soslu ıslak kek nasıl yapılır?

Damaklarda iz bırakan yumuşacık dokusu ve enfes kakaolu sosuyla pastane lezzetini evinize taşıyan bir tarif. Tam kıvamında pişirilmiş kek, sıcakken üzerine dökülen bol sosla buluşarak mükemmel bir tatlı deneyimi vaat ediyor.

26 Kasım 2025

Pastane Usulü Bol Soslu Islak Kek Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • Kek İçin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sos İçin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin

Yapılışı:


  • Kek Hazırlığı
  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Un, kakao, kabartma tozu, vanilin ve tuzu eleyerek ekleyin.
  • Yağlanmış kek kalıbına döküp 30-35 dakika pişirin.
  • Sos Hazırlığı
  • Tüm sos malzemelerini bir tencereye alın.
  • Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kıvam alınca ocaktan alın.
  • Birleştirme
  • Pişen keki fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirin.
  • Keki kürdanla delikler açın.
  • Sıcak sosu kekin üzerine gezdirerek dökün.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

Püf Noktaları:


  • Kek çok pişerse kuruyabilir, kontrollü pişirin.
  • Sosu kek sıcakken dökmek daha iyi emilim sağlar.
  • Dinlendirme süresi ne kadar uzun olursa o kadar lezzetli olur.
  • Üzerine hindistan cevizi veya fındık serpebilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Buzdolabından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
  • Yanında dondurma veya krema ile sunabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;