Pastane poğaçası nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?
Yumuşacık dokusu ve enfes lezzetiyle pastane kalitesinde poğaçalar yapmanın sırlarını keşfedin. Hamurun kabarmasından pişme tekniğine kadar tüm püf noktalarıyla, evinizde misler gibi poğaçalar hazırlamak artık çok kolay.
Pastane Poğaçası TarifiPastane poğaçası, yumuşacık dokusu ve lezzetiyle kahvaltıların vazgeçilmezi olan bir hamur işidir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz pastane poğaçası tarifi: Malzemeler:
Yapılışı:1. Maya ve şekeri ılık süt ve su karışımına ekleyerek, mayanın aktifleşmesi için 5-10 dakika bekletin. 2. Geniş bir kaba unu alın, ortasını havuz şeklinde açın. Maya karışımını, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 3. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, sıcak bir ortamda 1-1,5 saat kadar mayalanmaya bırakın (hamur iki katına çıkmalı). 4. Mayalanan hamuru tezgaha alıp, hafifçe un serperek tekrar yoğurun. Hamuru istediğiniz büyüklükte parçalara bölün ve yuvarlayarak poğaça şekli verin. 5. Şekil verilen poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerlerini tekrar bezle örtüp 20-30 dakika daha mayalandırın. 6. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında pişirmek için poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu veya susam serpin. 7. Poğaçaları altın rengi alana kadar 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılık servis yapın. İpuçları:
Afiyet olsun! |
.webp)









