Pastane lezzetinde muzlu pasta nasıl yapılır?

Pastane kalitesinde, yumuşacık bir muzlu pasta hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar burada. Malzemelerden püf noktalara kadar adım adım ilerleyen bu rehber, evinizde profesyonel tatlar yaratmanızı sağlayacak.

26 Kasım 2025

Pastane Lezzetinde Muzlu Pasta Tarifi


Muzlu pastalar, hem hafif hem de lezzetli tatlılar arasında öne çıkar. Pastanelerde yediğiniz o nefis muzlu pastayı evde yapmak sandığınızdan daha kolay! İşte, pastane kalitesinde, yumuşacık ve aromalı bir muzlu pasta tarifi:

Malzemeler (8-10 Kişilik):


  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3-4 olgun muz (püre haline getirilmiş)
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

Üzeri İçin:

  • 2-3 adet muz (dilimlenmiş)
  • Çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Muz püresini ve tarçını ilave edip spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Keki soğumaya bırakın, sonra iki veya üç eşit katmana ayırın.

Krema Hazırlığı:

  • Süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye alıp topak kalmayana kadar çırpın.
  • Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp vanilini ekleyin, soğumaya bırakın.
  • Soğuyan muhallebiye yumuşak tereyağını ekleyip mikserle çırparak krema kıvamına getirin.

Pastayı Birleştirme:

  • Kek katmanlarının arasına kremadan sürün ve dilimlenmiş muzları yerleştirin.
  • Pastanın üzerini ve yanlarını kalan krema ile kaplayın.
  • Üzerini dilimlenmiş muz ve çikolata sosu ile süsleyin.
  • En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

İpuçları:

  • Keki daha nemli olması için üzerine şerbet dökebilirsiniz (1 su bardağı süt + 2 yemek kaşığı şeker).
  • Krema yerine pastane kreması kullanmak isterseniz, hazır krem şanti veya labne peyniri ile çeşitlendirebilirsiniz.
  • Muzları kararmaması için limon suyuna batırabilirsiniz.

Sonuç:

Bu tarifle pastane lezzetinde, yumuşacık ve doyurucu bir muzlu pasta yapmak mümkün. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;