Pastane lezzetinde ıslak kek nasıl yapılır?

Pastane kalitesinde, yumuşacık dokusuyla ağızda dağılan bir ıslak kek hazırlamanın sırlarını paylaşıyoruz. Bu tarifle, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek, misafirlerinizi hayran bırakacak nefis bir tatlı yapmak artık çok kolay.

26 Kasım 2025

Pastane Lezzetinde Islak Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Islatma Sosu İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin:


  • Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları

Yapılışı:

1. İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayın.

2. Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.

3. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.

4. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.

5. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kalıba dökün.

6. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.

7. Kek pişerken ıslatma sosu için tüm malzemeleri bir tencereye alın, kaynatmadan 5 dakika karıştırarak pişirin.

8. Pişen keki fırından çıkarın ve 5 dakika dinlendirin.

9. Keki kürdanla delikler açın ve hazırladığınız sıcak sosu üzerine gezdirerek dökün.

10. Sosu tamamen çekene kadar oda sıcaklığında bekletin.

11. Üzerini Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları ile süsleyin.

12. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Kekinizin daha nemli olması için sosu sıcakken dökün
  • Kek tamamen soğumadan sos dökmeyin
  • Dinlendirme süresini kısaltmak isterseniz buzdolabında bekletebilirsiniz
  • Kekinizin daha yoğun çikolata tadı olması için kakaoyu artırabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;