Pastane kır pidesi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

İncecik hamuru ve bol malzemeli içiyle pastanelerin vazgeçilmez lezzeti artık mutfağınızda! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, mis kokusuyla iştah açan kır pidesinin sırrı doğru hamur kıvamında ve iç harcın dengeli lezzetinde saklı. Taze maydanozun ferahlığı, özenle açılmış incecik hamurla buluşarak geleneksel tatları aratmayacak bir sonuç vaat ediyor.

26 Kasım 2025

Pastane Kır Pidesi Tarifi


Pastane kır pidesi, incecik açılan hamuru ve bol malzemeli iç harcıyla Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz nefis bir pastane kır pidesi tarifi:

Malzemeler (4-6 kişilik):

  • Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İç harcı için
  • 400 g kıyma (kuzu veya karışık)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu ve susam

Yapılışı:


  • Hamur yoğurma
  • Ilık suya maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin
  • Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın
  • Maya karışımını, sıvı yağı ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın
  • İç harç hazırlama
  • Soğanları rendeleyip kıyma ile birlikte tavada kavurun
  • Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Baharatları ve tuzu ekleyip ocaktan alın
  • İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın
  • Şekil verme
  • Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün
  • Her parçayı merdane ile incecik açın
  • Açılan hamurun yarısına iç harcı yayın
  • Diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını bastırarak yapıştırın
  • Pişirme
  • Fırını 200°C'de ısıtın
  • Yumurta sarısı ve sütü çırpıp pidelere sürün
  • Üzerlerine çörek otu ve susam serpin
  • Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin

Püf Noktaları:


  • Hamuru mümkün olduğunca ince açmaya özen gösterin
  • İç harcı soğuduktan sonra hamura sürün
  • Pideleri sıcakken servis yapın
  • Dilerseniz üzerine eritilmiş tereyağı gezdirerek servis edebilirsiniz

Afiyet olsun! Pastane tadında ev yapımı kır pideniz hazır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;