Pastacı kremasıyla yaş pasta nasıl yapılır?

Lezzetli ve yumuşacık bir pastacı kremasıyla hazırlanan yaş pasta, özel günlerin vazgeçilmez tatlısıdır. Taze meyveler ve kremşanti ile zenginleştirilmiş bu tarif, hem göze hem damağa hitap eden bir şölene dönüşüyor.

26 Kasım 2025

Pastacı Kremasıyla Yaş Pasta Yapımı


Malzemeler:

  • 2 adet hazır pandispanya keki (veya ev yapımı)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 paket krem şanti (veya taze krema)
  • Meyve (çilek, muz, şeftali - tercihe bağlı)
  • Pasta süsleme için çikolata, fındık veya meyve

Pastacı Kreması Hazırlığı:


  • Derin bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyip çırpın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
  • Kremaya yumurta sarılarını ekleyip 2-3 dakika daha pişirin
  • Ocaktan almadan önce tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın
  • Kremayı soğumaya bırakın, üzerini streç filmle kapatın

Pasta Montajı:


  • Pandispanyaları iki veya üç eşit katmana ayırın
  • Soğuyan kremaya çırpılmış krem şantiyi ekleyip karıştırın
  • İlk katmanı servis tabağına yerleştirin
  • Üzerine pastacı kreması sürün ve dilimlenmiş meyveleri yerleştirin
  • İkinci katmanı ekleyip aynı işlemi tekrarlayın
  • En üst katmanı kapatıp tüm pastayı kremayla kaplayın

Süsleme ve Servis:

  • Pastanın üzerini düzleyin ve kenarlarını kremayla kapatın
  • Dilimlenmiş meyveler, çikolata parçaları veya fındıkla süsleyin
  • En az 4-6 saat buzdolabında dinlendirin
  • Servis yapmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin

İpuçları:

  • Krema tamamen soğumadan krem şanti eklemeyin
  • Meyveleri pasta katlarına yerleştirmeden önce kağıt havluyla kurulayın
  • Pastayı buzdolabında saklayın ve 2-3 gün içinde tüketin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;