Pastacı Kreması ile Profiterol Tarifi
Profiterol, dışı çıtır içi yumuşak hamur toplarının pastacı kreması ile doldurulup üzerine çikolata sosu dökülmesiyle hazırlanan nefis bir tatlıdır. İşte evde kolayca yapabileceğiniz pastacı kremalı profiterol tarifi:
Malzemeler (4-6 kişilik):
- Profiterol Hamuru İçin
- 1 su bardağı su
- 125 gram tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- Pastacı Kreması İçin
- 500 ml süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Çikolata Sosu İçin
- 200 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Profiterol Hamurunun Hazırlanışı
- Orta boy bir tencereye su, tereyağı ve tuzu alın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve unu birden ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin.
- Hamur tencerenin tabanından ayrılıp top halini alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Hamur ılındıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle çırpın. Hamur parlak ve pürüzsüz bir kıvam almalı.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru bir kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde top top dizin.
- Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Fırını kapatıp 10 dakika daha içinde beklettikten sonra çıkarın.
- Pastacı Kremasının Hazırlanışı
- Sütün yarısını bir tencereye alın, kalan sütü un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı ile çırpın.
- Tenceredeki süt kaynamaya başlayınca unlu karışımı yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Kremayı ocaktan alın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.
- Profiterollerin Doldurulması
- Soğuyan profiterol hamurlarının alt kısmından bıçakla küçük bir delik açın.
- Sıkma torbasına aldığınız pastacı kremasını bu deliklerden içlerine doldurun.
- Çikolata Sosunun Hazırlanışı
- Küçük bir tencerede sütü ısıtın, içine kırılmış çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Tereyağını ekleyip sos kıvam alana kadar karıştırın.
- Servis
- Profiterolleri servis tabağına dizin, üzerine sıcak çikolata sosunu gezdirin.
- İsteğe bağlı olarak üzerine file fındık veya antep fıstığı serpebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Hamuru pişirirken fırının kapağını açmayın, hamurlar sönebilir.
- Krema soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat bekletirseniz kıvamı daha iyi olur.
- Profiterolleri dolduracağınız zaman tamamen soğuduklarından emin olun.
Afiyet olsun! Bu tarifle misafirlerinizi etkileyecek nefis profiteroller hazırlayabilirsiniz. |