Pastacı kremalı tart nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli bir pastacı kremalı tart yapmak için ihtiyaç duyacağınız tüm malzemeler ve adım adım hazırlama süreci bu rehberde bulunuyor. Çıtır tart hamuru ve kusursuz kıvamdaki pastacı kremasının sırlarıyla, misafirlerinizi etkileyecek bir tatlı hazırlamak artık çok kolay.

26 Kasım 2025

Pastacı Kremalı Tart Tarifi


Malzemeler:

  • Tart hamuru için
  • 250 gr un
  • 125 gr soğuk tereyağı (küp küp doğranmış)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 2-3 yemek kaşığı soğuk su (gerekirse)
  • Pastacı kreması için
  • 500 ml süt
  • 100 gr toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 40 gr mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya şekeri veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için (isteğe bağlı)
  • Taze meyveler (çilek, ahududu, böğürtlen vb.)
  • Pudra şekeri

Yapılışı:


Tart Hamurunun Hazırlanışı:


  • Un, soğuk tereyağı, toz şeker ve vanilyayı bir kaba alın. Parmak uçlarınızla yağı una yedirerek unlu karışımı ufalanmış bir kıvama getirin.
  • Yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Hamur topaklanmaya başlayana kadar soğuk suyu yavaş yavaş ilave edin.
  • Hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru, un serpilmiş tezgahta merdane ile açın. Tart kalıbına yerleştirip kenarlarından taşan kısımları kesin. Dibine birkaç yerden çatal batırarak delikler açın.
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Hamur hafifçe kızarana kadar pişirdikten sonra fırından alıp soğumaya bırakın.

Pastacı Kremasının Hazırlanışı:

  • Bir tencereye sütün yarısını ve toz şekeri alıp ısıtmaya başlayın.
  • Diğer bir kapta yumurta sarılarını, kalan sütü, mısır nişastasını, unu ve vanilyayı çırpın, pürüzsüz bir karışım elde edin.
  • Süt kaynamaya başlayınca, yumurtalı karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin. Kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Krema koyulaşıp topaklanmadan kaynayınca ocaktan alın, tereyağını ekleyip karıştırarak eritin.
  • Kremayı soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.

Pastacı Kremalı Tartın Birleştirilmesi:

  • Soğuyan tart hamurunun içine pastacı kremasını dökün, spatula ile düzeltin.
  • Üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyin ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serperek sunun.

Püf Noktaları:

  • Hamuru çok fazla yoğurmayın, aksi halde sertleşebilir.
  • Krema yaparken sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Tartı dilimlerken temiz kesim için bıçağı ısıtabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;