Pasta kremalı muhallebi nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Pasta kreması olarak kullanılabilecek nefis bir muhallebi tarifi; sütlü tatlı sevenler için ideal bir lezzet. Malzemelerin birleşimiyle ortaya çıkan bu kremamsı dokusu, pastalarınıza profesyonel bir dokunuş katıyor.

26 Kasım 2025

Pasta Kremalı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:


  • Orta boy bir tencereye süt, toz şeker, vanilya, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyin
  • Tüm malzemeleri bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin
  • Altını kapattıktan sonra tereyağını ekleyip karıştırın
  • Muhallebiyi ılınmaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kaymak tutmasını önleyin

Püf Noktaları:


  • Muhallebiyi sürekli karıştırmak topaklanmayı önler
  • Muhallebi soğudukça kıvamı koyulaşacağı için pastaya sürmeden önce kıvamını kontrol edin
  • Daha parlak bir görünüm için 1 yemek kaşığı daha tereyağı ekleyebilirsiniz
  • Muhallebiyi buzdolabında soğutarak daha iyi kıvam almasını sağlayabilirsiniz

Kullanım Önerileri:

  • Pasta aralarına sürmek için ideal kıvamdadır
  • Soğuk pastalar için mükemmel sonuç verir
  • Üzerine çikolata sosu veya meyve ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;