Pasta için vişne sosu nasıl hazırlanır?

Pastalara lezzet katacak, evde kolayca hazırlanabilen vişne sosunun tarifi ve püf noktaları paylaşılıyor. Taze veya dondurulmuş vişnelerle yapılan bu sos, tatlılarınıza hem görsel bir şölen hem de ferahlatıcı bir tat katıyor.

26 Kasım 2025

Pasta için Ev Yapımı Vişne Sosu Tarifi


Malzemeler:

  • 2 su bardağı vişne (taze veya dondurulmuş)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


  • Vişneleri ayıklayıp yıkayın. Eğer dondurulmuş kullanıyorsanız, oda sıcaklığında çözülmeye bırakın.
  • Orta boy bir tencereye vişneleri, şekeri ve suyu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ateşi kısıp 10-15 dakika vişneler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Mısır nişastasını 2 yemek kaşığı soğuk suyla karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Vişne karışımına yavaşça nişastalı suyu ekleyip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Son olarak limon suyu ve vanilyayı ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
  • Sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pastanızın üzerine gezdirin.

İpuçları:


  • Vişnelerin ekşiliğine göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.
  • Daha pürüzsüz bir sos için pişmiş karışımı blender'dan geçirebilirsiniz.
  • Sosu buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;