Pandispanya rulo pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Hafif dokusu ve kremalı iç yapısıyla pandispanya rulo pasta, hem görsel şölen hem de lezzet şöleni vaat eden bir tatlı. İşte, misafirlerinizi büyüleyecek veya özel günlerinizi taçlandıracak bu nefis pastanın adım adım hazırlanışı.

24 Kasım 2025

Pandispanya Rulo Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:


  • Pudra şekeri

Yapılışı:

1. Pandispanya Hazırlığı:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisini hazırlayın.
  • Yumurta ve şekeri derin bir kapta, köpük köpük olana kadar yaklaşık 5-7 dakika çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin, spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın.
  • Süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız tepsiye dökün, üzerini düzeltin ve önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.

2. Pandispanyayı Sarım İçin Hazırlama:

  • Pandispanya pişerken, temiz bir bez veya yağlı kağıt serin ve üzerine pudra şekeri serpin.
  • Pandispanya piştikten sonra hemen ters çevirip hazırladığınız bezin üzerine alın.
  • Yağlı kağıdı dikkatlice çıkarın ve sıcakken rulo şeklinde sarın. Soğumaya bırakın.

3. Krema Hazırlığı:

  • Bir tencereye süt, un, nişasta, şeker ve vanilini ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Altını kapatıp tereyağını ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Kremayı ayrı bir kapta katılaşana kadar çırpın, soğumuş muhallebiye ekleyip tekrar çırparak krem şanti ile birleştirin.

4. Pastayı Birleştirme:

  • Soğumuş pandispanyayı açın, üzerine kremadan bir kat sürün.
  • Tekrar rulo şeklinde sarın, bu sefer kremalı kısım içeride kalacak şekilde.
  • Üzerini kalan kremayla kaplayın ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.

5. Servis:

  • Dinlenmiş pastayı dilimleyip, üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

İpuçları:

  • Pandispanyayı sıcakken sarmak, kırılmasını önler ve esnek kalmasını sağlar.
  • Kremayı hızlı soğutmak için, tencereyi soğuk su dolu bir kabın içine oturtabilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak kremaya çilek, muz gibi meyveler ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun! Bu tarifle yumuşacık ve lezzetli bir pandispanya rulo pasta hazırlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;