Pandispanya ile kalp şeklinde pasta nasıl yapılır?

Sevdiklerinize özel günlerde hazırlayabileceğiniz, görsel olarak etkileyici ve lezzetli bir kalp şeklinde pasta tarifi. Pandispanya temelli bu tatlı, krema katmanları ve yaratıcı süslemelerle özel anları taçlandırıyor. Pratik malzemelerle hazırlanan pastanın şekillendirilmesi ve sunumu için basit teknikler paylaşılıyor.

26 Kasım 2025

Pandispanya ile Kalp Şeklinde Pasta Yapımı


Malzemeler:

  • 1 adet hazır veya ev yapımı pandispanya (dikdörtgen veya kare formda)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Meyve, çikolata sosu veya renkli krema ile süsleme için malzemeler

Yapılışı:


  • Pandispanyayı kalp şekline getirmek için önce bir kalp şablonu hazırlayın. Bunun için karton veya kağıt kullanabilirsiniz.
  • Pandispanyayı soğuduktan sonra, şablonu üzerine yerleştirip bıçakla keserek kalp şeklini verin.
  • Muhallebi için; bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi, soğuk sütle çırparak hazırlayın ve soğuyan muhallebiye yavaşça ekleyip karıştırın.
  • Kalp şeklindeki pandispanyayı ortadan ikiye kesip, alt katına kremanın bir kısmını sürün. Üst katını kapatıp, pastanın tüm yüzeyini kremayla kaplayın.
  • Pastayı buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra, meyve, çikolata sosu veya renkli kremalarla süsleyin.

İpuçları:


  • Pandispanyayı keserken ısıtılmış bıçak kullanmak daha temiz bir kesim sağlar.
  • Kremayı soğukken sürmek, pastanın daha iyi şekil almasına yardımcı olur.
  • Süsleme için taze çilek veya ahududu gibi meyveler kullanarak pastayı daha çekici hale getirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;