Oktay usta'nın tuzlu pasta tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Oktay Usta'nın tuzlu pastası. Beyaz peynir ve maydanozun enfes uyumu, cevizle zenginleşen içeriğiyle hem çay saatlerinizi hem de ani gelen misafirlerinizi şımartacak bir lezzet.

26 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Tuzlu Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3.5 su bardağı)
  • 200 gram beyaz peynir (rendelenmiş)
  • 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • Üzeri için: çörek otu ve susam

Yapılışı:


  • İlk olarak, geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve iyice çırpın.
  • Üzerine süt, sıvı yağ, rendelenmiş beyaz peynir, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Kıyılmış maydanoz ve çekilmiş cevizi de ilave ederek malzemeleri homojen hale getirin.
  • Yavaş yavaş un ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun çok sert olmamasına dikkat edin.
  • Hazırladığınız hamuru, yağlanmış ve un serpilmiş bir kek kalıbına dökün ve üzerini düzeltin.
  • Üzerine çörek otu ve susam serperek, önceden 180°C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Pişen pastayı fırından çıkarın ve bir süre soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Hamurun kıvamını kontrol etmek için unu azar azar ekleyin; fazla un eklemek pastanın sertleşmesine neden olabilir.
  • Fırın sıcaklığını ve pişme süresini fırınınınıza göre ayarlayın; kürdan testi yaparak pastanın pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak iç malzemesine zeytin, dereotu veya kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;