Oktay usta'nın tarifine göre pasta muhallebisi nasıl yapılır?

Kremasıyla pastaları taçlandıran, dokusuyla damaklarda iz bırakan nefis bir muhallebi tarifi. Oktay Usta'nın yıllara dayanan mutfak tecrübesinden süzülen bu tarif, pürüzsüz kıvamı ve ince dokusuyla pastacılıkta yeni bir standart belirliyor.

26 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Pasta Muhallebisi Tarifi


Oktay Usta'nın tarifine göre hazırlanan pasta muhallebisi, kremsi dokusu ve hafif tadıyla pastalarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım pasta muhallebisi yapımı:

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


  • Derin bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Malzemeleri bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirmeye başlayın. Karıştırmazsanız topaklanma olabilir, bu yüzden sürekli hareket ettirmek önemlidir.
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca ve koyu bir kıvam alınca, vanilya ve vanilini ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Son olarak tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın.
  • Muhallebiyi, üzerini streç filmle kaplayarak (streç film muhallebiye değecek şekilde) soğumaya bırakın. Bu, üzerinin kaymak tutmasını engeller.
  • Muhallebi tamamen soğuduktan sonra, bir mikserle 3-4 dakika çırparak kremsi bir kıvam elde edin. Artık pastanızda kullanmaya hazır!

Püf Noktaları:


  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir sonuç verir.
  • Soğutma aşamasında streç film kullanmak, muhallebinin üzerinin sertleşmesini engeller.
  • Muhallebiyi çırparak hava aldırmak, daha kabarık ve kremsi bir doku sağlar.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;