Oktay usta'nın profiterol pastası nasıl yapılır?

Oktay Usta'nın imzasını taşıyan bu profiterol tarifi, kusursuz dokusu ve dengeli lezzetiyle klasik bir tatlıyı mükemmele taşıyor. Hamurun kabarmasından kremasının pürüzsüzlüğüne, çikolata sosunun parlaklığına kadar her detay özenle düşünülmüş. Pratik püf noktaları ise bu enfes tatlıyı evde kolayca hazırlamanın kapısını aralıyor.

25 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Profiterol Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • Profiterol Hamuru İçin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Kreması İçin
  • 500 ml süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Çikolata Sosu İçin
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


  • Profiterol hamuru için; su, tereyağı, tuz ve şekeri bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca unu ekleyip sürekli karıştırarak 4-5 dakika pişirin.
  • Hamuru soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyerek iyice çırpın.
  • Hamuru yağlanmış fırın tepsisine kaşıkla veya sıkma torbasıyla küçük toplar şeklinde dizin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırını kapatıp 10 dakika daha fırın içinde bekletin.
  • Kreması için; süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını bir tencereye alıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  • Çikolata sosu için; çikolata, süt ve tereyağını benmari usulü eritin.
  • Pişen profiterolleri ortadan ikiye kesin veya alt kısmından delik açarak içini kremayla doldurun.
  • Profiterolleri servis tabağına dizin ve üzerine ılık çikolata sosunu gezdirin.

Püf Noktaları:


  • Hamur sıcakken yumurta eklemeyin, yumurtalar pişebilir
  • Profiterolleri fırından çıkar çıkmaz soğutmaya bırakmayın, içleri çöker
  • Kremayı soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat dinlendirirseniz daha iyi kıvam alır
  • Çikolata sosunu profiterollerin üzerine servis etmeden hemen önce dökün

Not: Oktay Usta'nın tarifinde genellikle profiterollerin içi soğuk krem şanti ile de doldurulabilir, ancak bu tarif geleneksel muhallebi kremalı versiyonudur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;