Oktay usta'dan ıspanaklı rulo pasta tarifi nasıl yapılır?

Hem görsel şölen hem de lezzet şöleni sunan bu ıspanaklı rulo pasta, sağlıklı malzemelerle hazırlanan nefis bir tatlı alternatifi. Ispanağın doğal rengi ve labneli kremasının dengeli lezzetiyle hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

26 Kasım 2025

Oktay Usta'dan Ispanaklı Rulo Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 200 gram taze ıspanak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 limonun kabuğu rendesi

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 200 gram labne peyniri

Yapılışı:


1. Kek Hazırlığı:

  • Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Ispanakları yıkayıp sularını süzdükten sonra robottan püre haline getirin.
  • Ispanak püresini, sıvı yağı ve limon kabuğu rendesini kek karışımına ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı döküp 180°C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

2. Kreması İçin:

  • Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri bir tencereye alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilini ekleyip soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kremaya labne peynirini ekleyip mikserle pürüzsüz hale getirin.

3. Rulo Yapımı:

  • Pişen keki fırından çıkar çıkmaz temiz bir bez üzerine alıp rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan keki açıp üzerine kremayı yayın ve tekrar rulo yapın.
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Not: Ispanaklı rulo pastayı üzerine pudra şekeri serperek veya çikolata sosu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;