Muzlu rulo yaş pasta nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için nefis bir muzlu rulo yaş pasta tarifi. Yumuşacık pandispanyası, kremalı muz dolgusu ve hindistan ceviziyle süslenmiş haliyle hem göze hem damağa hitap eden bu pasta, özel günlerin vazgeçilmezi olacak.

26 Kasım 2025

Muzlu Rulo Yaş Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 200 ml krema
  • 2-3 adet olgun muz

Üzeri İçin:


  • Hindistan cevizi veya antep fıstığı

Yapılışı:

  • Fırını 180 dereceye ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir tepsi hazırlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı tepsiye dökün ve 10-12 dakika pişirin.
  • Keki fırından çıkar çıkmaz temiz bir bezin üzerine alıp rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın.
  • Kreması için; süt, un, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp vanilini ekleyin, soğumaya bırakın.
  • Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip mikserle çırpın.
  • Soğumuş rulo keki açın, üzerine kremanın yarısını sürün ve dilimlenmiş muzları dizin.
  • Tekrar rulo yapıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Kalan kremayı pastanın üzerine sürün, hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyin.

Not: Pastayı en az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;