Muzlu Rulo Yaş Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Krema İçin:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 200 ml krema
- 2-3 adet olgun muz
Üzeri İçin:
- Hindistan cevizi veya antep fıstığı
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir tepsi hazırlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı tepsiye dökün ve 10-12 dakika pişirin.
- Keki fırından çıkar çıkmaz temiz bir bezin üzerine alıp rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın.
- Kreması için; süt, un, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp vanilini ekleyin, soğumaya bırakın.
- Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip mikserle çırpın.
- Soğumuş rulo keki açın, üzerine kremanın yarısını sürün ve dilimlenmiş muzları dizin.
- Tekrar rulo yapıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
- Kalan kremayı pastanın üzerine sürün, hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyin.
Not: Pastayı en az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
|