Muzlu Pudingli Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Puding İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 adet olgun muz
Üzeri İçin:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi
Yapılışı:
Kek Hazırlığı:
- Fırını 180°C'ye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
- Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün, 10-12 dakika pişirin
Puding Hazırlığı:
- Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye alın, topak kalmayana kadar çırpın
- Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyin, soğumaya bırakın
Montaj:
- Pişen keki ters çevirip yağlı kağıdı çıkarın, hafif nemli bezle üzerini örtün
- Soğuyan pudinge ezilmiş muzları ekleyip karıştırın
- Kekin üzerine muzlu pudingi yayın, rulo şeklinde sarın
- Krem şantiyi soğuk sütle çırpıp pastanın üzerine sürün
- Antep fıstığı veya hindistan cevizi serperek süsleyin
- 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın
Püf Noktaları:
- Keki sıcakken rulo yapmaya çalışmayın, yırtılabilir
- Puding tamamen soğumadan muz eklemeyin
- Rulo yaparken sıkıca sarın ki şekli bozulmasın
|