Muzlu mozaik rulo pasta nasıl yapılır, tarifi nedir?
Lezzetli bir tatlı arayışında olanlar için pratik ve göz alıcı bir seçenek: muzun doğal tatlılığı, krem şantinin hafifliği ve ceviz'in çıtırtısıyla birleşen mozaik rulo pasta. Bu tarif, hem görünümüyle sofraları süsleyecek hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak.
Muzlu Mozaik Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet olgun muz
- 200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
- 1 paket kakaolu krem şanti
- 1 su bardağı süt (krem şanti için)
Yapılışı:
- Fırını 180°C'ye ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisini hazırlayın.
- Bir kasede tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Sütü ekleyin, ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip pürüzsüz bir kek hamuru elde edene kadar karıştırın.
- Hamuru hazırladığınız tepsiye dökün ve 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Bu sırada, krem şantiyi bir su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın.
- Muzları ince dilimler halinde doğrayın.
- Soğuyan keki tepsideyken üzerine krem şantiyi yayın, muz dilimlerini ve dövülmüş cevizi serpiştirin.
- Keki uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Dilimleyip servis yapın.
Püf Noktaları:
- Keki sarmadan önce ılık olmasına dikkat edin, aşırı sıcakken krem şantiyi eritebilir.
- Muzların olgun olması tatlılık ve yumuşaklık sağlar.
- Rulo yaparken yağlı kağıdı kullanarak sarabilirsiniz, bu şekil almasını kolaylaştırır.
|