Muzlu çikolatalı malaga pasta nasıl yapılır?

Olgun muzların tatlılığı ve bitter çikolatanın zengin aromasıyla buluşan Malaga pasta, görsel şölen sunan bir lezzet harikası. Krem şantinin hafif dokusu ve ceviz-ince dokusuyla dengelenen bu tarif, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

25 Kasım 2025

Muzlu Çikolatalı Malaga Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet olgun muz
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı süt
  • 200 gram tereyağı
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Çikolata parçaları ve ceviz içi (dekore etmek için)

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Pasta pişerken, sütü ısıtıp içine bitter çikolatayı ekleyerek eritin. Soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi soğuk sütle çırparak katılaşana kadar hazırlayın.
  • Soğuyan pastayı ikiye bölün. Alt katmanı ıslatmak için sütle hafifçe nemlendirin.
  • Erimiş çikolatanın yarısını alt kata sürün, üzerine dilimlenmiş muzları yerleştirin.
  • Krem şantinin yarısını muzların üzerine yayın, üst katmanı kapatın.
  • Pastanın üstünü ve yanlarını kalan krem şanti ve çikolatayla kaplayın.
  • Çikolata parçaları ve cevizle süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

Püf Noktaları:


  • Muzların olgun olması pastaya daha yoğun bir tat verir.
  • Pastayı dilimlemeden önce buzdolabında iyice soğutursanız daha temiz kesilir.
  • Çikolatayı benmari usulü eritmek yanmasını önler.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;