Muzlu burçak bisküvili pasta nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir pasta arayanlar için muz ve burçak bisküvisinin uyumunu keşfedeceğiniz nefis bir tarif. Buzdolabında hazırlanan bu pastanın yapımı oldukça kolay olup, az malzemeyle harika sonuçlar veriyor.

25 Kasım 2025

Muzlu Burçak Bisküvili Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 4-5 olgun muz
  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker (isteğe bağlı)
  • 1 paket krem şanti (veya 2 su bardağı krema)
  • Ceviz veya fındık (üzeri için)

Yapılışı:


  • Burçak bisküvileri bir poşete koyup, bir merdane veya mutfak robotu ile ufak parçalar haline getirin.
  • Geniş bir kasede, yumuşak tereyağını, sütü, vanilyayı ve isteğe bağlı toz şekeri ekleyip karıştırın.
  • Bu karışıma ufalanmış burçak bisküvileri ekleyip, homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Bir kek kalıbının tabanına bu karışımın yarısını yayın ve üzerine dilimlenmiş muzları dizin.
  • Kalan karışımı muzların üzerine yayarak kapatın.
  • Krem şantiyi hazırlayıp (veya kremayı çırpıp) pastanın üzerine sürün.
  • Üzerini dilediğiniz gibi ceviz, fındık veya muz dilimleri ile süsleyin.
  • Pastayı en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

İpuçları:


  • Olgun muzlar pastaya daha tatlı ve yumuşak bir kıvam verir.
  • Pastayı dinlendirme süresi ne kadar uzun olursa, bisküviler o kadar yumuşar ve lezzetli olur.
  • Şeker eklemek istemiyorsanız, olgun muzların doğal tatlılığı yeterli olacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;