Muhallebili ıspanaklı pasta nasıl yapılır?

Renkli ve besleyici bir tatlı arayanlar için özel bir tarif: ıspanakla hazırlanan yumuşacık kek katmanları, vanilyalı muhallebiyle buluşuyor. Hem göze hem damağa hitap eden bu pastanın hazırlık sürecinde dikkat edilmesi gereken incelikler ve lezzet sırları paylaşılıyor.

25 Kasım 2025

Muhallebili Ispanaklı Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • Keki için
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram taze ıspanak
  • Muhallebisi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için
  • 200 ml krema
  • 1 paket krem şanti
  • Yeşil gıda boyası (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


Kek Yapımı:


  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Ispanakları güzelce yıkayıp süzün, robottan püre haline getirin.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
  • Son olarak ıspanak püresini ilave edip homojen karıştırın.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 35-40 dakika pişirin.
  • Keki soğumaya bırakın.

Muhallebi Yapımı:

  • Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle topak kalmayacak şekilde karıştırın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Göz göz olup kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.

Pastanın Montajı:

  • Soğuyan keki ikiye bölün.
  • Krema ve krem şantiyi katılaşana kadar çırpın, soğuk muhallebiye ekleyip mikserle çırpın.
  • İsterseniz bir miktar yeşil gıda boyası ekleyebilirsiniz.
  • Kekin alt katını servis tabağına yerleştirin, üzerine muhallebinin yarısını sürün.
  • Diğer kek katını kapatıp kalan muhallebiyle pastanın her yerini kaplayın.
  • Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
  • Dilerseniz hindistan cevizi, çikolata parçacıkları veya taze meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Kekinizin nemli kalması için soğuduktan sonra üzerine şerbet gelebilirsiniz.
  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirmek topaklanmayı önler.
  • Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirerek daha lezzetli olmasını sağlayın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;